Hei, jeg er Annika

Inspirert av Renessanseeperiodens skulpturelle bruk av skygge og lys, kombinert med en dose Hollywood glamour spesialiserer jeg meg på maleriske portretter av mennesker i alle aldre – med en spesiell forkjærlighet for å vise barn og ungdom hvor vakre de er.

Etter jeg fikk mitt første kamera som 10-åring har jeg elsket å fotografere. Fotografering min ble alltid oppmuntret, men det ble ikke satt like stor pris på de krumspring jeg gjorde for å få unike vinklinger på bildene, som å klatre opp på taket for å få et fugleperspektiv på motivet på bakken. Interessen for foto og design, kombinert med stor reiselyst,  ledet meg til studier i England og Australia.  Etter flere års utenlandsopphold har jeg funnet min base rett utenfor Kløfta. Her bor jeg med min mann, våre 3 barn og en noget sær kinesisk nakenhund.  Her har jeg også fått mitt helt eget studio i hagen vår.

Min faglige bakgrunn

Jeg har en Bachelograd i foto fra studier i  London og Nottingham.  Senere dro jeg  til Australia for å ta en mastergrad i Communication design (markedsføring og branding). Studiene har gitt meg et solid faglig fundament som fotograf.  Jeg har jobbet innen design og foto, med forskjellige typer prosjekter opp gjennom årene.

Studiofotografering, med den kreative kontrollen det gir over lyssetting og  stemning  har alltid vært en lidenskap, og går som en rød tråd gjennom min fotografering helt fra studiedagene til i dag.  Mine forskjellige studioer har alle hatt kallenavnet StudioAnnika, det ble derfor navnet da jeg startet eget firma som fotograf.

Om det er noe du lurer på, ta gjerne kontakt – du finner meg også på Facebook og Instagram: @studioannika

Vil du vite mer eller booke en session?

KONTAKT MEG

Når jeg ikke tar bilder…

Holder jeg meg i form ved å løpe etter husets minstemann og stoppe hans mest halsbrekkende påfunn. Annen trening gjør jeg helst i form av turer ute i naturen, som regel med hund og familie.

Lager jeg gjerne mat.  Matlaging kan være terapi – og om ikke det ikke fungerer så hjelper det å spise maten.

Finner jeg glede i bøker. Det skal være hardbackbøker og gjerne vakre fotobøker.  Lydbøker er fantastisk i en travel hverdag – men bøker i bokhyllen er lykken!