NYFØDTFOTOGRAFERING

9 måneder kan føles uendelig lenge, men på et underlig vis også vedmodig kort. Før man vet ordet av det så har den lille meldt sin ankomst. De små hendene, de ubrukte føttene, ørene som ikke helt har rettet seg ut enda – det er noe helt spesielt med  den kortvarige nyfødt-looken. Jeg anbefaler at Nyfødtfoto  skjer når babyen er  5-14 dager, for de fleste babyer sover da mye og tungt. I tillegg vokser og forandrer nyfødte seg veldig raskt, så om man venter blir det vanskelig å få de typisk nyfødtbildene. Som 3-barnsmamma vet jeg at det kan være vanskelig å komme seg ut av huset så kort tid etter man har fått et nytt familiemedlem – men jeg lover å gjøre dette til en så fin og avslappende stund for deg som mulig. Kom i pysj om du ønsker – sett deg i en god stol med en kopp  og la meg ordne resten!

Nyfødtfotografering er et eget spesialfelt innen fotografering – da det krever både kunnskap og erfaring å gjennomføre på en god og sikker måte. Babyens sikkerhet og velvære er alltid min prioritet når jeg fotograferer.  Alt jeg gjør foregår på babyens premisser,  og det er til enhver tid en trygg hånd i nærheten for å støtte.

Under en nyfødtfotografering skal alltid barnets sikkerhet og velvære være den høyeste prioritet. Uansett hvilken fotograf du velger til å fotografere din nyfødte – bruk en fotograf som tar sikkerheten til babyen alvorlig!

Det er viktig å merke seg at for flere av de typiske nyfødtbildene som «baby i foreldres hender» eller stillinger der babyen tilsynelatende blir løftet opp eller henger i luften så er dette enten en illusjon eller et sammensatt bilde! Dette gjelder også bilder der babyen støtter hodet sitt på hendene.  I alle positurer er det viktig at man er obs på stillingene til babyen, og passer på luftveiene. Temperaturen i studio er også viktig, både at det er varmt nok til bildene man tar uten klær og at det ikke blir for varmt om man pakker inn babyen.

Bilder tatt av den nyfødte er et minne du vil sette pris for alltid. Nyt din erfaring, og ikke vær redd for å si ifra hvis du har noen som helst tvil om sikkerhet! Velkommen til en hyggelig – og trygg – fotosession!

Vil du vite mer eller booke en session?

KONTAKT MEG