PROSESSEN

Hvordan foregår en fotografering hos meg, hva kan du forvente og hva må du tenke på? Her finner du litt info om prosessen min – fra bestilling av en fotografering til du får dine ferdige kunstverk opp på veggen.

1: BESTILLING

For å avtale en fotografering kan du ringe eller sende meg en epost. Vi diskuterer hva du ønsker å få ut av fotoshooten. Sammen blir vi enige om en dag og tid for fotograferingen. Dersom du ønsker kan du også avtale tid for en helt uforpliktende møte.

  • Portretter: Enten du er 14 eller 40 ønsker jeg å vise deg hvor vakker du er! Du er fin akkurat som du er!
  • Konfirmasjonsfotografering: Jeg tar kreative, maleriske konfirmasjonsportretter, konfiramanten kan selv være med og forme hvordan de ønsker at bildene skal bli.
  • Gravidfototografering: Venter du baby, og har lyst til å forevige ventetiden og den voksende magen? Beste tid for gravidfotografering er 7. – 8. måned.
  • Nyfødtfotografering: De første 14 dagene er de beste for nyfødtfotografering, da sover de små sover tungt og er lett formbare. Etter 21 dager er passert kan det være vanskelig å få til sovebilder og poseringen som er karakteristisk for helt nyfødte babyer. Jeg anbefaler derfor at du bestiller tid mens babyen fortsatt er i magen. Etter at babyen er født ringer/sms’er dere meg og vi finner et passende tidspunkt.
  • Babyfotografering: Det vanligste tidene for babyfotografering er ved ca. 4, 8 og 12 mnd alder. Fotograferingen legger vekt på å fange det unike ved hver av milepælene.

2: FORBEREDELSER

Før fotogdagen din får du et informasjonhefte med info om hva du bør tenke på før fotograferingen, hva du trenger å ha med og hvordan du kan foreberede deg best mulig. Portretter krever litt forberedelser da klær og evt. hår/hårpynt er viktig del av det ferdige bildet. Ellers er det viktig at om du har spesielle ønsker for bildene – farger, noen spesielle bilder du liker godt – at du forteller meg dette FØR dagen du skal fotograferes slik at jeg kan inkludere denne infoen i planleggingen av fotosession din.

3: FOTOGRAFERINGEN

Jeg setter av 3-4 timer til fotoshooten alt etter type fotografering. Jeg ser alltid fram til photoshoots, og kanskje spesielt med barn. Utrustet med humor og tålmodighet tar vi oss tid å slappe av og bruker den tiden vi trenger til å få de blinkskuddene vi er ute etter. Ingen barn er like, så hver fotoshoot tilpasses det enkelte barn, og jeg setter av god tid til fotograferingen slik at vi kan ta flere pauser for kos, mat og stell. Ønskes familiebilder/søskenbilder setter vi også av tid til dette. Studioet holdes ekstra godt og varmt og barnet behandles alltid med tålmodighet og omtanke. Studioet ligger idyllisk til, og er fullt utstyrt. Her finnes også ulike «props» some kurver, pledd, luer o.l. i forskjellige duse fargetoner. Nyfødte babyer er uforutsigbare og alt foregår på den lilles premisser. Jeg setter av tid til klesskift, mating og kos. Vi stresser ikke, for det er viktig at barnet har det godt og komfortabelt. Portretter tar også en del tid, ofte blir det et klesskift eller tre. Det er viktig for meg at fotograferingen blir en god opplevelse.

4: VISNINGSTIME!

Etter fotograferingen går jeg gjennom bildene og gjør klart et galleri med bilder for visning. Deretter møtes vi til en avtalt visningstime ca. 2-3 uker etter fotograferingen. Her kommer du tilbake i studio for å se alle prøvebildene som varierer i antall alt etter type fotografering. På visningstimen går vi igjennom bildene og du plukker favorittene dine. Vi finner ut hvilke bilder du ønsker, og hvilke typer print og produkter som passer for deg.

5: FERDIGE PRODUKTER!

Etter visningstimen redigerer jeg ferdig bildene og sender inn bestilling på de produktene du ønsker.  Bedriftene jeg bruker for å lage kunstverkene mine, er mestere i sitt håndverket, og kun tilgjengelig for profesjonelle fotografer. Du kan derfor være trygg på at du får kvalitetsprodukter. Når alt er klart, sender jeg deg en melding og vi avtaler tidspunkt for overleveringen. Så er det bare å nyte bildene.

Vil du vite mer eller booke en session?

KONTAKT MEG