Prosessen

Jeg ser alltid fram til photoshoots, og kanskje spesielt med barn.  Utrustet med humor og tålmodighet tar vi oss tid å slappe av og bruker den tiden vi trenger til å få de blinkskuddene vi er ute etter.  Ingen barn er like, så hver fotoshoot tilpasses det enkelte barn, og jeg setter av god tid til fotograferingen slik at vi kan ta flere pauser for kos, mat og stell. Ønskes familiebilder/søskenbilder setter vi også av tid til dette. Studioet holdes ekstra godt og varmt og barnet behandles alltid med tålmodighet og omtanke.  Studioet ligger idyllisk til, og er fullt utstyrt. Her finnes også ulike «props» some kurver, pledd, luer o.l. i forskjellige duse fargetoner.

Velkommen til en hyggelig fotosession!

1: BESTILLING

For å avtale en fotografering, ring eller send meg en email. Vi diskuterer hva du ønsker å få ut av fotoshooten. Sammen blir vi enige om en dag og tid for fotograferingen. Dersom du ønsker kan du også avtale tid for en helt uforpliktende møte.

Gravidfototografering: Venter du baby, og har lyst til å forevige ventetiden og den voksende magen? Beste tid for gravidfotografering er 7. – 8. måned.

Nyfødtfotografering: De første 14 dagene er de beste for nyfødtfotografering, da sover de små sover tungt og er lett formbare. Etter 21 dager er passert kan det være vanskelig å få til sovebilder og poseringen som er karakteristisk for helt nyfødte babyer. Jeg anbefaler derfor at du bestiller tid mens babyen fortsatt er i magen. Etter at babyen er født ringer/sms’er dere meg og vi finner et passende tidspunkt.

Babyfotografering: Det vanligste tidene for babyfotografering er  ved ca.  4, 8 og 12 mnd  alder.  Fotograferingen legger vekt på å fange det unike ved hver av milepælene.  Ettårsfotograferingen kan feks. kombineres  med en cake smashing.

Barnefotografering: Tiden går så alt for fort- det er vel verdt å investere i bilder.

2: FOTOGRAFERINGEN

Gravidfotografering: Fotograferingen kan finne sted enten i mitt studio eller på en location du ønsker.

Nyfødtfotografering: Det er veldig viktig med tid og ro, både for den nyfødte og for de nybakte foreldrene. Derfor foregår alltid nyfødtfotograferingen i mitt studio, hvor alt er lagt til rette for at du og babyen kan slappe av. Her har jeg full kontroll over lyssetting og det spiller ingen rolle når på året bildene tas, eller om været er dårlig. Det er varmt og deilig i studio og vi setter av god tid, slik at det blir tid til både mating og stell underveis.  Under en nyfødtfotografering har alltid barnets velvære og sikkerhet førsteprioritet. Alt jeg gjør vil være på babyens premisser.  De små som kommer til fotografering er alle forskjellige. Noen sover tungt fra de kommer til de går, noen må vi jobbe mere med og smøre oss med tålmodighet. Om barnet ikke finner roen og tydelig har magetrøbbel setter jeg opp en ny time om foreldrene ønsker det.

Babyfotografering: Fram til barnet er ca 12 mnd synes jeg resultatet blir best om man tar bilder i studio. Babyer blir raskt slitne og i studio har vi mulighet til en liten pause der de kan få seg en liten matbit.

Barnefotografering: For barn tar jeg like gjerne bilder på location som inne i studio. De er aktive, nyskjerrige og utforskende, og det er alltid spnnende å forsøke å fange personligheten deres.

Kan vi ta bilder sammen med søsken eller kjæledyr? Det går helt fint å ta med kjæledyr og/eller søsken. For nyfødfotografering anbefaler jeg å å starte med fotograferingene sammen med  søken/kjæledyr, og at noen tar med seg disse ut når søskenfotograferingen er ferdig, slik at vi kan konsentrere oss om å holde ro rundt den lille.

3: RESULTATET!

En tid etter  bildene er tatt får du se resultet. Dersom du bor i rimelig nærhet så anbefaler jeg en presentasjonstime. Jeg velger ut de beste bildene og du får se dem trykt på papir slik at du får det beste utgangspunktet for å velge hvilke bilder du ønsker, og se på aktuelle produkter .
Dersom du ikke har mulighet til å komme til en presentasjonstime lager jeg en digital mappe med lavoppløselige bilder (disse har logo over). Du kan gå igjennom disse i ro og mak hjemme og ta den tiden du trenger før du velger hvilke bilder du vil ha.

Jeg har testet leverandører fra inn- og utland og valgt en utrolig dyktig og prisvinnende fagleverandør som leverer til gallerier og fotoutstillinger verden over. Her finnes en rekke produkter beregnet på det profesjonelle markedet. Jeg kan levere bilder på fotopapir med arkivkvalitet, innrammede bilder – bilder trykket på lerret eller aluminium mm. Bilder lages på fotopapiret av arkivkvalitet, et høykvalitetpapir som gir en fantastisk fargegjengivelse. Svart-hvittbilder lages på tradisjonelt bomullspapir, et nydelig papir som gir en utrolig dybde og detaljrikdom.

Hvor mange bilder blir det?

  • Gravidfototgrafering: Som regel blir det 5-10 ferdige bilder.
  • Nyfødtfotografering: Fotografering av nyfødte vil alltid foregå på babyens premisser. Noen babyer sover gjennom hele besøket, mens andre krever litt mer jobb, og derfor vil antall bilder variere. Gjennomsnittet ligger på ca 20-30 ferdige bilder.
  • Baby- og barnefotografering: Fotograferingene foregår alltid på barnets premisser, og de blir gjerne raskt slitne. Til gjengjeld får jeg  gjerne tatt en del bilder på kort tid og får utnyttet den tiden de ønsker å samarbeide. Gjennomsnittet ligger på ca 20-30 ferdige bilder.

Vil du vite mer eller booke en session?

KONTAKT MEG